אפליקציות לעריכת תמונות לאינסטגרם

5 אפליקציות מגניבות לעריכת תמונות שאת חייבת להכיר

היוש,

האם גם את כמוני ואוהבת לעשות כל מה שאפשר מהטלפון? ואם אפשר באפליקציה חינמית אז, עוד יותר טוב, את לא חושבת?

אז, אם מעניין אותך לדעת:

  1. איך מסירים רקע מהלוגו?
  2. איך עושים תמונה שזזה/ הוספת תנועה לתמונה ?
  3. מאיפה אפשר להוריד תמונות לשימוש חופשי ללא זכויות יוצרים?
    על זה יהיה גם כתבה נפרדת עם מלא קישורים שווים בהמשך.
  4. איפה ניתן לערוך תמונות בקלות ,במהירות, ובחינם?
  5. איפה אפשר לערוך תמונה בקלות עם אפקטים שלא יביישו את פוטושופ?

תמשיכי לקרוא כי אספתי עבורך קומץ קטן של אפליקציות חינמיות שעונות בדיוק על השאלות הנ"ל.

הוספתי לרשימה תיאור קצר של מה ניתן לעשות בכל אפליקציה, קישור לסרטון ביוטיוב, וגם לינקים להורדה כדיי שיהיה לך קל במידה ותרצי. מקווה שתהני ?

האמת היא, שגם היום כשיש לי מחשב פצצה ופינת עבודה נוחה, מה שלא היה כך עד לא מזמן, אני עדיין אוהבת לעשות כל מה שאפשר מהנייד. בין אם זה לגלוש, לקרוא, לערוך תמונות ועוד מלא דברים.

לפני כ -4 שנים לא הייתה לי ממש ברירה, זה התחיל כשהתחלתי להתעניין יותר לעומק בשיווק, ברשתות החברתיות באופן כללי ובאינסטגרם בפרט, אך לא רק. כפועל יוצא מהתעניינות זו עלה בי שוב העניין בעיצוב ועריכת תמונות.

אז גרנו כבר שנה בפנמה, לשם עברנו כדי לשפר את מצבינו הכלכלי, בחצי שנה הראשונה גרנו אצל אחותי בכפר דייגים יפיפה באמצע שום מקום, ובחצי שנה שאחרי הבנו שמשם לא תצא הישועה ועברנו לעיר לחפש עבודות. מבטיחה לספר לך את הסיפור המלא בקרוב.

בזמנו לא יכולתי להרשות לעצמי עדיין לקנות מחשב ומאוד רציתי להתחיל ליצור כל מיני תמונות מגניבות לעבודה שלי כדי לתת פוש למחלקת השיווק, וגם לשפר את המיומנויות שלי על הדרך.

מפה לשם… התחלתי, כמעט באובססיביות, להתנסות, להוריד ולהשתמש במלא אפליקציות בטלפון.

את התמונות הייתי מעבירה מאפליקציה אחת לשנייה כדי להשתמש בכל הפונקציות ולעשות את כל המניפולציות שאני רוצה לעשות על התמונה, וכך נוצרה לה רשימה ענקית של אפליקציות שאני ממליצה עליהן לכל מי ששואל אותי. ואת חלקן אני משתפת איתך היום.


האפליקציה הראשונה וגם זו שאני משתמשת וממליצה עליה הכי הרבה היא:

1.     Background Eraser

אפליקציה זו היא אפליקציה למחיקת רקע מתמונות והפיכת התמונה לשקופה.

מה שמגניב במיוחד זה שהיא ממש פשוטה לשימוש ועדיין מצליחה להביא תוצאות די טובות. למשל, יש שם אפשרות לבחירת מחיקת רקע אוטומטית מה שמקל מאוד על מחיקת הרקע ונותן תוצאה מהירה.

שימושים אפשריים:

  • מחיקת לוגו מתמונות כדי לשלב אותו בעריכה על תמונות אחרות.
  • מחיקת רקע מתמונה כדי להלביש אותה על רקע אחר/כדי לעשות ממנה סטיקר לוואטס-אפ. בלינק הזה תמצאי מדריך שמסביר איך עושים סטיקרים מקוריים משלך לוואטס-אפ.
  • מחיקת חפץ/דמות מתמונה והשארת רק החלק שאנו רוצים.

2.    Zoetropic Standard

האפליקציה הבאה היא סופר מגניבה!! זו אפליקציה שמאפשרת לקחת חלק מתמונה ולעשות לו אנימציה של תנועה. כלומר, דמייני בחורה בתוך בריכה, בד"כ המים הם משהו שזז נכון?

אז בעזרת שימוש באפליקציה הזו תוכלי לגרום לכך שהבחורה בתמונה תהיה ללא תזוזה בעוד שהמים מסביבה יזוזו. קצת קשה לתאר זאת במילים, אז פה צירפתי דוגמה קטנה של מה שעשיתי כששיחקתי איתה קצת בימים הראשונים. מדליק, לא?

תמונה מחופשה בסנטה קלרה בפנמה

למעלה זו התמונה המקורית, ולמטה תוכלו לראות את התמונה הערוכה.

שימושים אפשריים:

  • אפשר לקחת כל תמונה דוממת ולהפוך אותה לסרטון/לגיף לשליחה באופן כללי או לשימוש באינסטוש.

בקישור הזה תוכלי לראות הדרכה שמסבירה כיצד להפוך תמונה דוממת לסרטון במידה ואת מתלבטת אם להוריד או לא.


שאלה: שמעת על בנק תמונות או בשמו הלועזי: Stoke Images ?

אוקי, אז בין אם שמעת או לא, אסביר בקצרה. נכון לשנת 2014 לאינטרנט מועלות 1.8 ביליון תמונות בכל יום! (הנתונים לשנת 2020 בטח כבר הוכפלו או אפילו שולשו) אחוז מאוד גדול מהתמונות הללו מעוגן בזכויות יוצרים- כלומר: רק לבעל התמונה או למי מטעמו שניתנה לו רשות יש את הזכות להשתמש בה. למה אני מציינת זאת?

כאשר אני מעצבת תמונות, לא אחת עולה הצורך לחפש השראה ולעיתים קרובות אף להשתמש בתמונות מהאינטרנט, אמה מה, זוכרת את עניין זכויות היוצרים, כאן הוא מתחיל להיות רלוונטי.

אסור להשתמש בתמונות ללא רשות, וכדי לעקוף בעיה זו נוצרו מאגרי התמונות ברשת לשימוש חופשי – בחלקם ניתן לרכוש מנוי חודשי או שנתי וחלקם נותנים את השירות בחינם.

 PIXBAY הוא בדיוק בנק כזה שניתן למצוא בו, נכון להצהרה בדף הבית שלהם, יותר ממיליון תמונות לשימוש חופשי.

3.     Pixbay

הם גם פיתחו אפליקציה לטלפונים ניידים שמאפשרת את הורדת התמונות ישירות לטלפון כדי לעשות בהן ככל העולה על דעתנו – חוץ מלמכור אותן בבנק תמונות או כטפטים לטלפון, הגיוני, לא?

שימושים אפשריים:

  • לחפש תמונות שמתקשרות עם המותג או המסר אותו את רוצה להעביר ולהשתמש בהן כבסיס לעיצוב בעזרת אפליקציות נוספות כמו השתיים שבשני הסעיפים הבאים למשל.
  • לחפש תמונות עם רקע שקוף כדי להוסיף אותן לעיצוב מסוים או כדי לעשות מהן סטיקרים לוואטס-אפ למשל. בלינק תוכלי לקרוא על איך לעשות זאת בקלות ובמהירות, כמובן שתזכרי להוסיף את השם שלך/ לחילופין שם העסק או האתר בקטן כי כל עיצוב עשוי להיות ויראלי בימינו ונחמדה החשיפה ללא מאמץ במידה וזה קורה.
  • להשתמש כרקע לכרטיסי ברכה ללקוחות או כעיצוב לכרטיסיות מבצע כדי לשלוח בוואטס-אפ, בכל זאת אנחנו חיות בעולם הדיגיטאלי, לא?
  • לאסוף כמה תמונות ולעשות מהן לוח חזון, בפוסט נפרד אשתף אותך, על איך השתדרגתי במשך השנים ביצירת הלוח, וכך גם בחיים שלי, ויש שם גם את התמונה של הלוח הכי מגניב אבר שיצא לי לעשות – זה הלוח האחרון שלי ועדיין משמש אותי ?

בכפתורים למטה תוכלי להוריד את התמונות, וכאן צירפתי לך גם סרטון סקירה נחמד שמראה איך האפליקציה נראית. בקיצור, תהני!


אפליקציה נוספת שאני ממש אוהבת ומשתמשת בה לעיתים קרובות מאוד היא קנבה.

למרות שלעיצובים קצת יותר מורכבים אני פותחת את הפוטושופ. הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מתעצלת ונמשכת לקלות שבעבודה עם קנבה.

4.     Canva

זוהי אפליקציית עיצוב ויש בה אינספור אפשרויות החל מיצירת עיצובים לרשתות החברתיות, דרך עיצובים לפליירים וכרטיסי ביקור, אפילו לוגו ניתן לעצב בה,כרטיסי מבצע, מצגות, מדיה קיטים וכמובן שעוד מיליון ואחת דברים.

אחד הדברים הנחמדים יותר בקנבה הן שיש בה עיצובים לפי גדלים מסוימים ומלא טמפלייטים (=תבניות) שונים לבחירה מתוכם שבכל אחד מהן אפשרויות העריכה הן כמעט בלתי מוגבלות. בכל טמפלייט ניתן לשנות את הפונטים, הצבעים, האלמנטים השונים ואפילו להעלות תמונות מקוריות משלנו ובכך גאונותה, לדעתי, משום שניתן לקבל השראה מעיצוב קיים ולהתחיל לשחק עימו על מנת להפוך אותו לשלנו.

{בתמונה: באנר לדף באתר שהכנתי עם קנבה}

בנוסף, זוכרת את בנק התמונות מהסעיף הקודם? אז, לידיעתך קנבה מאפשרת שימוש, ישירות מהמערכת שלה, בשניים ממאגרי התמונות הגדולים והחינמיים שיש כיום.

אך למען ההגינות , חשוב לי לציין שלקנבה יש שתי גרסאות: גרסת WEB לעבודה על המחשב , ואפליקציה לעבודה מהנייד. האפליקציה היא קצת יותר מוגבלת מגרסת ה WEB, כך למשל היא אינה מחוברת לבנק התמונות, אך בכל אופן היא מאפשרת מספיק חופש ומרחב תמרון עם האלמנטים השונים (כולל העלאת תמונות מהנייד) כדי לעבוד איתה בכייף ולהיות יצירתיים.

דוגמה לשימוש שאני עושה בקנבה הוא התמונה הראשית בפוסט הזה ובפוסטים נוספים באתר. ודבר נוסף שיוצא לי לעשות הרבה הוא את רב המוצרים הדיגיטאליים שאני מציעה למכירה. בין אם זה חבילת ציטוטים, פאזלים לאינסטגרם, ועוד כל מיני מוצרי פרינטבלס מדליקים. מה שנחמד הוא: שגם כאן הלקוחות שלי מקבלות את העיצוב הראשוני ויכולות לשנות אותו ככל העולה על רוחן.

לקנבה יש גם גרסת פרימיום שעולה בין 10$ ל – 12$ בחודש תלוי בסוג המנוי. אני כל כך אוהבת את התכנה הזו שרכשתי את גרסת הפרימיום שמאפשרת עוד חופש עבודה,
כמו למשל: לשמור תמונות עם רקע שקוף, לשנות לעיצוב מוכן את הגודל שיתאם לדרישות האתרים השונים וכן יש מגוון רב יותר של תמונות ואלמנטים שניתנים לשימוש למנויים. אך גם אם את בוחרת להמשיך לעבוד בגרסה החינמית (שהיא ממש מעולה) יש את האפשרות לרכוש תמונה/אלמנט פרימיום במחיר של דולר אחד בודד.

כאן את יכולה להרשם לקנבה פרו ולקבל 30 ימים להתנסות חינם.

שימושים אפשריים:

  • לעצב ככל העולה על רוחך – סטוריז לאינסטגרם, קמפיינים פרסומיים, פוסטים לאתר ולרשתות החברתיות השונות, מסמכים , מצגות ועוד ועוד ועוד.

ממש ממליצה לך בחום להיכנס, לחקור, להתנסות ולהנות. את יכולה גם להרשם– לקורס דפי נחיתה בקנבה , למנויות באתר אנינותנת במתנה כמה שיעורים ממנו, אז אם את עוד לא רשומה – זה הזמן להירשם ולהיות חברה בקהילה האקסקלוסיבית שלי. 

צירפתי לפה גם סרטון שמסביר איך לפתוח חשבון בקנבה במחשב ובלחיצה על הלינק תוכלו למצוא איך לפתוח חשבון בקנבה בנייד וקצת מידע על האפשרויות השונות שיש לה להציע לך.


5.     PicsArt

על פוטושופ שמעת, נכון? אז כמו בפוטושופ PicsArt היא אפליקציה מדהימה לעריכת תמונות , וכמו בקנבה מהסעיף הקודם, גם שם את יכולה לעצב, לחתוך, להוסיף אלמנטים, תמונה על גבי תמונה וכו'.

את PicsArt הייתי מדרגת בין פוטושופ לבין קנבה.
ואסביר: בשונה מקנבה יש לה הרבה יותר אפשרויות לעיצוב ויצירת מניפולציות בתמונות.
בשונה מפוטושופ היא קצת פחות מסובכת להפעלה.

היא מבוססת על רשת חברתית שפועלת בה כקהילה שיתופית קצת כמו פייסבוק ואינסטגרם ויש לה אפשרויות שיתוף של העיצובים המוגמרים ישירות לפייס, לאינסטוש לוואטס-אפ ועוד. דוגמה פרקטית בהשוואה שלנו היא שבאפליקציה של קנבה, למשל, לא ניתן למחוק רקע מתמונה ובפוטושופ למי שלא מכירה או שאין לה את התוכנה זה קצת יותר מסורבל, באפליקציה הזו ניתן לעשות זאת בקלות יחסית.

גם ל PicsArt יש גרסת WEB ואפליקציה, אך אם להיות כנה מעולם לא יצא לי להשתמש בגרסת ה WEB שלה, פה אני דבקה בשימוש באפליקציה בנייד בלבד, הרבה פעמים זה קורה כשאני כבר פורשת לנוח קצת מהמחשב.

{בתמונה: עיצוב שנעשה באמצעות PicsArt }

PicsArt היא אפליקציית עריכה שנמצאת במקום 14 בין האפליקציות שהורדו הכי הרבה בעולם נכון לשנת 2019 עם מעל 700 מיליון הורדות נכון לשנה זו. היא בהחלט ראויה למקום של כבוד בסקירה זו.

ראוי לציין שכמו כל אפליקציה שמכבדת את עצמה גם לאפליקציה זו ישנה גרסה בחינם וגרסה בתשלום. אני כרגע משתמשת בגרסה החינמית משום שמכורח המציאות יוצא היום שאני עובדת יותר עם תוכנות במחשב. אך עד לפני כחצי שנה שילמתי עליה מחיר באמת משתלם של 29$ לשנה וזה פתח לי הרבה יותר אפשרויות לעיצוב התמונות שלי.

התמונה עם הנמר למשל נעשתה בגרסה החינמית שלה.

דבר נוסף שמעולה באפליקציה הזו הוא, שעם כל כך הרבה משתמשים, יש מלא סרטוני הדרכה קצרים ביוטיוב על מניפולציות תמונות שניתן לעשות איתה. שווה גם להיכנס לקהילה (דרך האפליקציה) ולקבל רעיונות והשראה ממה שמעלים המשתמשים האחרים. יש מלא אנשים מוכשרים שם.

ולסיכום, אילו כלים תוכלי למצוא ב PicsArt:
  • עריכת תמונות, מחיקת רקע, יצירת קולאז' או תמונה על תמונה.
  • ציור על תמונות.
  • שימוש בשכבות.
  • שימוש באפקטים ופילטרים שונים.
  • עריכת וידאו.
  • שימוש במאגר תמונות חינמי.
  • עריכת פנים-שימוש בפילטרים לפנים.
  • ועוד מלא דברים.

סרטון הדרכה שמראה שלב אחרי שלב איך עשיתי את האפקט של התמונה בראש הדף, כפי שהבטחתי ☺.


לסיכום, בואי נעבור בקצרה על מה שהיה לנו פה:

פיזרתי פה מלא רעיונות לגבי איך ניתן לערוך תמונות, שיתפתי אותך בשימושים השונים שאני השתמשתי באפליקציות השונות וקיבלת רעיונות למה שגם את יכולה לעשות איתן.

  • בסעיפים 1 ו-2 הזכרתי אפליקציה למחיקת רקע כדי לעשות מדבקות מותאמות לעסק, לוואטס-אפ, למשל.
  • בסעיף 2 שיתפתי כיצד להפוך תמונה דוממת לסרטון עם תנועה יכול ליצור אחלה בידול באינסטגרם העסקי שלך למשל.
  • בסעיף 3 דיברנו על בנק/מאגרי תמונות שיעשירו את העיצובים שלך, וזרקנו כמה רעיונות לגבי האפשרויות ליצור: הזמנות/כרטיסי מבצע/ ברכה ואפילו לוח חזון.
  • דיברנו על קנבה אהובתי, שאיתה תוכלי לעצב ככל העולה על רוחך, בין אם מדובר בסטוריז לאינסטגרם/קמפיינים פרסומיים/פוסטים לאתר ולרשתות החברתיות השונות/מסמכים שונים/מצגות ועוד.

ופה אני גם מזכירה לך, אם לא עשית זאת כבר, להירשם למועדון האקסלוסיבי שלי  כדי שתוכלי לקבל במתנה את אחד המודולים מקורס העיצוב-בקנבה שלי.

  • ואחרונה חביבה דיברנו על אפליקציה שהיא שילוב בין פוטושופ לבין קנבה לבין אינסטה ופייסוש, ועוד אומר לך שהיא גם משלבת בתוכה מיני פינטרס כמאגר של השראה. פה זה גם הרגע לוודא איתך, יקירתי, שאת עוקבת אחרי בפינטרסט

אגב, גם את המדריך "6 סודות לפרופיל מוצלח באינסטגרם" עיצבתי בקנבה.


אז הזכרנו 5 אפליקציות מגניבות לעריכה ישירות מהנייד, והן:

  1. Background Eraser – מחיקת רקע.
  2.  Zoetropic Standard – הוספת תנועה לתמונה.
  3.  Pixbay – בנק תמונות חינמי.
  4. Canva – יישום לעריכת תמונות ואינפוגרפיקות.
  5. PicsArt – אפליקציה לעריכה/עיצוב/מניפולציה על תמונות ורשת חברתית להשראה.

מקוה שנהנית והפקת תועלת מכתבה זו, אם יש לך הארה, הערה, שאלה, פניה, בקשה אשמח שתרשמי לי בתגובות או דרך טופס יצירת הקשר בלינק שבתחתית העמוד.


את מוזמנת לשלוח לעצמך את הסקירה למייל או בוואטס-אפ ?

לא לשכוח! דברים טובים משתפים

פוסטים קשורים

חלומות בתוך מסגרת SMART

הצבת מטרות לפי מודל SMART היא דרך מעולה להפוך חלומות ורעיונות למציאות מוחשית ומדידה. זהו כלי חזק במיוחד עבורינו כנשים בעלות עסק עצמאי, בטח ובטח בשנים הראשונות של העסק, וכשהמטרה היא לבנות בסיס טוב ועתיד מצליח ומשמעותי.